Copyright © All rights reserved

Jannet Dezijn-Bosman         Openingstijden:

Kamperzijweg  1                    Maandag t/m donderdag

8181NC Heerde                      08:00 tot 17:00

0578-694049

info@pedicuredezijn.nl

Welkom Jannet Dezijn Specialistische behandelingen Medisch pedicure sport Provoet Tarieven Contact

Specialistische behandelingen

Over de inhoud daarvan wil ik graag het een en ander vertellen. Als zelfstandig ondernemer voer ik twee kerntaken uit. Het uitvoeren van een basis pedicurebehandeling. Dit is een algemene voetbehandeling en preventie van voetproblemen. Ten tweede het uitvoeren van specialistische behandelingen. Hierbij voer ik een screening en een gericht voetenonderzoek uit, waaraan als gevolg van een ziekte, zoals diabetes, reuma, spastische voeten of een andere oorzaak, bijvoorbeeld ouderdom of verwaarlozing, een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Ik doe de screening zo vaak als het nodig is. Het maken en interpreteren van blauwdrukken is hierbij noodzakelijk voor het geven van adviezen. Controleren en beoordelen van de schoenen kan van levensbelang zijn. De behandeling vindt plaats volgens de code voor het voetverzorgingbedrijf en richtlijnen. Hieronder verstaat men het behandelen van de voeten van clienten met diabetes en reuma volgens een vast protocol. Hygiëne staat bij mij hoog in het vaandel. Vervolgens is het heel belangrijk om voortdurend bezig te zijn met voorlichting. Alles wat ik leer pas ik meteen toe in mijn praktijk. Ik merk dat voorlichting het beste werkt als je het blijft herhalen. De verantwoordelijke kant van mijn werk ligt op de medische kant van mijn beroep. Het samenwerken met andere disciplines, zoals de huisarts, diabetesverpleegkundige , podotherapeut of het diabetesvoetenteam in het ziekenhuis is van groot belang. Dit noemt men het werken in de ketenzorg. Het is beter om de cliënt door verschillende disciplines te laten beoordelen of te behandelen. Zo kan men elkaar stimuleren, motiveren en aanvullen.

In het kwaliteitsregister voor pedicures wordt hoge prioriteit gegeven aan de eisen waaraan de medisch pedicure moet voldoen. Binnen een termijn van drie jaar moeten de benodigde accreditatiepunten behaald worden in verband met de geldigheid van het medisch pedicurediploma en de vergoeding via de zorgverzekeraar. De diabetesvoet is opgenomen in de basisverzekering. Voor de reumatische voet hebben veel zorgverzekeraars tevens een vergoeding. Onze brancheorganisatie provoet onderhandeld met de zorgverzekeraars over de vergoedingen.

Mijn andere specialiteiten zijn de nagelregulatietechnieken. Hiermee kan ik met verschillende methodes het probleem van ingroeiende nagels behandelen. Het plaatsen van een nagelbeugel geeft meteen verlichting en werkt heel effectief. Ik kan schimmelnagels repareren met een geltechniek. Gebroken of ingescheurde nagels repareer ik met acryl. Ook maak ik siloconenortheses, deze werkt corrigerend of drukontlastend voor de tenen. Zo komt u van uw lastige likdoorn af of beschermt u het teentje dat steeds weer onder een andere teen kruipt. Voor het drukvrij leggen van pijnlijke likdoorns of drukplekken werk ik met verschillende soorten vilt.

Ik ben blij dat ik mijn medisch pedicurediploma heb, want daarmee kan ik mijn professionaliteit naar voren brengen. Door het voortdurend volgen van cursussen en congressen blijf ik up to date. Ook al heb ik 32 jaar ervaring, maar ik moet me voortdurend laten scholen om altijd kritisch te blijven op mijn vakgebied.isch pedicure.


                                                                                              Praktijkvoorbeelden