Copyright © All rights reserved

Jannet Dezijn-Bosman         Openingstijden:

Kamperzijweg  1                    Maandag t/m donderdag

8181NC Heerde                      08:00 tot 17:00

0578-694049

info@pedicuredezijn.nl

Welkom Jannet Dezijn Specialistische behandelingen Medisch pedicure sport Provoet Tarieven Contact

Medisch pedicure Jannet Dezijn

Mijn naam is Jannet Dezijn, geboren op 3 februari 1963 en vanaf 1983 gediplomeerd pedicure, sinds 28 oktober 2011 medisch pedicure en 19 maart 2019 medisch pedicure sport.

Ik ben gevestigd aan de Kamperzijweg 1, te Heerde. Waar u gratis voor de deur kunt parkeren.

Mijn salon bevindt zich op de begane grond en is gemakkelijk te betreden. In de salon bevindt zich een sta-op-stoel.

Met moderne apparatuur voorzien van nattechniek behandel ik uw voeten pijnloos breng ik ze weer in goede conditie.

Omdat ik nu zoveel ervaring heb wil ik u dat niet onthouden. Over de inhoud daarvan wil ik graag het een en ander vertellen. Als zelfstandig ondernemer voer ik twee kerntaken uit. Het uitvoeren van een basis pedicurebehandeling. Dit is een algemene voetbehandeling en preventie van voetproblemen. Ten tweede het uitvoeren van specialistische behandelingen. Hierbij voer ik een screening en een gericht voetenonderzoek uit, waaraan als gevolg van een ziekte, zoals diabetes, reuma, spastische voeten of een andere oorzaak, bijvoorbeeld ouderdom of verwaarlozing, een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Ik doe de screening zo vaak als het nodig is. Het maken en interpreteren van blauwdrukken is hierbij noodzakelijk voor het geven van adviezen. Controleren en beoordelen van de schoenen kan van levensbelang zijn.

De behandeling vindt plaats volgens de code voor het voetverzorgingbedrijf en richtlijnen. Hieronder verstaat men het behandelen van de voeten van clienten met diabetes en reuma volgens een vast protocol. Hygiëne staat bij mij hoog in het vaandel. Mijn instrumentarium steriliseer ik voordat ik uw voeten behandel.

Vervolgens is het heel belangrijk om voortdurend bezig te zijn met voorlichting. Alles wat ik leer pas ik meteen toe in mijn praktijk. Ik merk dat voorlichting het beste werkt als je het blijft herhalen.

De verantwoordelijke kant van mijn werk ligt op de medische kant van mijn beroep. Het samenwerken met andere disciplines, zoals de huisarts, diabetesverpleegkundige , podotherapeut of het diabetesvoetenteam in het ziekenhuis is van groot belang. Dit noemt men het werken in de ketenzorg.

Sinds een paar jaar heb ik  voor het verzorgen van  de medisch noodzakelijke voetzorg bij de diabetesvoet contracten afgesloten met enkele podotherapeuten in de buurt.  Deze medisch noodzakelijke voetzorg wordt aan de hand van een screening voor het grootse deel uit het basispakket betaalt.  U betaalt een kleine eigen bijdrage. Het is een goede ontwikkeling om de cliënt door verschillende disciplines te laten beoordelen of te behandelen. Zo kan men elkaar stimuleren, motiveren en aanvullen.

In het kwaliteitsregister voor pedicures wordt hoge prioriteit gegeven aan de eisen waaraan de medisch pedicure moet voldoen. Binnen een termijn van drie jaar moeten de benodigde accreditatiepunten behaald worden in verband met de geldigheid van het medisch pedicurediploma en de vergoeding via de zorgverzekeraar.

Voor de reumatische voet hebben veel zorgverzekeraars tevens een vergoeding. Onze brancheorganisatie provoet onderhandeld met de zorgverzekeraars over de vergoedingen. Tevens ben ik lid van het pedicure netwerk Zwolle om op een professionele wijze te onderhandelen met andere disciplines en om door scholing onze kennis te vergroten.

Andere specialiteiten zijn de nagelregulatietechnieken. Hiermee kan ik met verschillende methodes het probleem van ingroeiende nagels behandelen. Het plaatsen van een nagelbeugel geeft meteen verlichting en werkt heel effectief. Ik kan schimmelnagels repareren met een geltechniek. Gebroken of ingescheurde nagels repareer ik met acryl. Ook maak ik siloconenortheses, deze werkt corrigerend of drukontlastend voor de tenen. Zo komt u van uw lastige likdoorn af of beschermt u het teentje dat steeds weer onder een andere teen kruipt. Voor het drukvrij leggen van pijnlijke likdoorns of drukplekken werk ik met verschillende soorten vilt.

Ik ben blij dat ik mijn medisch pedicurediploma heb, want daarmee kan ik mijn professionaliteit tonen. Door het voortdurend volgen van cursussen en congressen blijf ik up to date. Ondanks 35 jaar ervaring moet ik me voortdurend laten scholen om altijd kritisch te blijven op mijn vakgebied als medisch pedicure.